logo
Home / Articole / Despre masaj și beneficiile lui asupra sănătății voastre

Despre masaj și beneficiile lui asupra sănătății voastre

Despre masaj si beneficiile lui asupra sănătății voastre

Masajul este o tehnică străveche care a apărut ca o necesitate obiectivă. Cine nu a sesizat că dacă te-ai lovit și freci locul dureros acesta doare mai puțin? Așa au apărut tehnicile de masaj care au un rol esențial în starea de sănătate a omenirii.

Masajul a fost folosit de-a lungul secolelor atât de cei din clasele superioare, aristocrația cât și de oamenii de rând. A fost efectuat de nespecialiști dar și de specialiști. În decursul timpului această activitate a căpătat valențe de vindecare. În anumite cazuri masajul este esențial și indispensabil în vindecare, în tratarea unor afecțiuni, în recuperare, în refacerea după o suferință majoră. Masajul menține starea de sănătate, redă tinerețea, reface organismul, luptă contra îmbătrânirii, are cel mai mare rol în relaxare. Efectuat de către un specialist își dezvăluie toate secretele, te umple de satisfacție, te destinde, te relaxează.

Mâna unui specialist în masaj se cunoaște imediat ce acționează asupra ta și simți cum corpul cedează la orice reacție de împotrivire, de încordare reflexă, chiar dacă nu ai mai facut niciodată masaj.

Masajul este o desfătare, nu este un chin, este o necesitate nu o obligație. Un masaj trebuie să îți provoace bucurie, relaxare, confort și buna dispoziție. Când ești într-o stare mai proastă, când ai avut o zi mai grea, când ai senzație de oboseală nu lăsa grijile să te doboare, răsfață-te cu un masaj și viața îți va surâde, vei simți cu adevărat că trăiești.

Obișnuiește-te să faci un masaj săptămânal și ai secretul tinereții fără bătrânețe, a optimismului permanent, a sentimentului că nu te poate doborî nici o boală.