logo
Home / Articole / De ce avem nevoie de masaj?

De ce avem nevoie de masaj?

Nevoia de masaj devine din ce în ce mai acută în societatea actuală, în care, mișcarea fizică este aproape exclusă față de timpurile trecute. Prin lipsa mișcării, deși viața noastră pare mai activă în vremurile actuale, datorită timpului comprimat, am devenit mai sendentari, munca în aer liber fiind înlocuită cu munca statică, de birou, în orașe supra-aglomerate și sărace în aer de calitate, oxigenat.


Mișcarea crește ritmul cardio-respirator aducând mai mult oxigen în țesuturi, însă, datorită poluării, aducem și toxine pe care le metabolizăm făcând astfel necesară eliminarea lor, iar cu alimentația săracă în nutrienți, dar bogată în substanțe toxice, devenim mai apatici, mai leneși și, astfel mai bolnavi.


O altă nevoie acută este cea de "atingere". Avem tot felul de rețele de socializare virtuală și tot felul de dispozitive de accesare cât mai rapidă a lor. De aceea contactul uman direct a devenit din ce în ce mai rar. Înainte oamenii se întâlneau și vorbeau direct, se îmbrățișau, prietenii îi susțineau cu o palmă pe umăr când aveau probleme. Această nevoie fundamentală umană de "atingere" există totuși și unii simt chiar că "se usucă" dacă nu e prezentă în viața lor. De aceea apelarea la servicii de masaj îi ajută pe mulți să se destindă afectiv și emoțional în mod profund și astfel să perceapă că "viața e din nou frumoasă"! :)